News

1 | 2

Het grootste e-health-obstakel zijn wij
13.05.2014
Het schijnt gemiddeld zeventien jaar te duren voordat mensen zich hebben aangepast aan een kosteneffectieve verandering in de gezondheidszorg. E-health in de geestelijke gezondheidszorg bestaat sinds ongeveer 1999, dus we komen in de buurt. Dat is te merken aan de explosie van e-healthbedrijven, cursussen, consultants, projectleiders en duizenden e-health-interventies. De enige die nog niet veelvuldig gebruikmaken van e-health zijn de behandelaars en de patiënten.

Lees verder

Smart grid zit vol met kansen voor ICT
03.06.2014
Inrichting van een meer op duurzaamheid gerichte energie-infrastructuur in Europa biedt het bedrijfsleven en met name de ICT-sector, aanzienlijke zakelijke kansen. Maar dan moet er maatschappelijk wel worden gestuurd op randvoorwaarden voor investeringen in kennis, technologieontwikkeling en smart infrastructuur op basis van Smart Grids.

Lees verder

Slimme thermostaat Nest wordt platform: koppeling met Mercedes, Jawbone en Whirlpool
25.06.2014
Nest, het bedrijf achter onder andere de slimme thermostaat, maakt het mogelijk om andere apparaten en apps te verbinden. Zo is het mogelijk om het bedienen van de rookmelder en thermostaat via andere apps of hardware te laten plaatsvinden en ook andersom: andere apparaten kunnen worden aangestuurd door Nest.

Lees verder

Zorg moet domotica temmen
29.07.2014
Voordat domotica in de zorg kan worden toegepast, moet het als een huisdier getemd worden. Het is nu nog te industrieel en er wordt te weinig rekening gehouden met de wensen van de gebruiker. Dat stelt Masi Mohammadi, lector Architecture in Health aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, in Zorgvisie ict magazine.

Lees verder

Domotica op maat van senioren
13.08.2014
Behoeften op vlak van wooncomfort zijn anders voor pakweg dertigers dan voor de generatie zestig plussers. Het is dus niet meer dan logisch dat ook domoticasystemen aan die wijzigende vereisten worden aangepast. BTicino komt daarom met een bijzonder gebruiksvriendelijk en functioneel ‘Design for All’-systeem. Het is gefundeerd op drie peilers: Comfort, veiligheid en energie.

Lees verder

Nest-producten werken met meer domotica samen
09.09.2014

Lees verder

Samsung gaat 'slimme huis'-domotica uitbreiden
15.09.2014
Samsung gaat zijn Smart Home-platform flink uitbreiden. Tijdens de IFA-beurs deze week presenteert het bedrijf allerlei nieuwe toepassingen voor het 'slimme huis' waar het bedrijf aan werkt.

Lees verder

Huawei koopt domotica-bedrijf voor 'internet of things'
23.09.2014
Het Chinese Huawei heeft een bedrijf overgenomen dat zich specialiseert in het 'internet of things'. Het Britste Neul bouwt onder meer sensoren die op apparaten worden aangesloten om ze met internet te verbinden, zodat de apparaten tegen elkaar kunnen praten. Daarmee gaat Huawei de concurrentie aan met andere domotica-aanbieders als Samsung en LG.

Lees verder

Connected Home beoordeelt RWE SmartHome als `zeer goed`
23.09.2014
Het Duitse magazine ‘Connected Home’ heeft 12 domoticasystemen getest. RWE SmartHome werd op prijs-kwaliteitverhouding en als eindoordeel als ‘zeer goed’ bestempeld. De tip van Connected Home aan haar lezers: “Wie mooi design én eenvoudige bediening wenst maakt met RWE SmartHome de juiste keus”. (Citaat in uitgave 8/2014).

Lees verder

Amazon zet zwaar in op slimme domotica
25.09.2014
Amazons Lab126 neemt de komende vijf jaar 27 procent extra personeel aan om bij te dragen aan de ontwikkeling van intelligente gadgets voor in en rond het huis.

Lees verder

1 | 2