News

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Het grootste e-health-obstakel zijn wij
13.05.2014
Het schijnt gemiddeld zeventien jaar te duren voordat mensen zich hebben aangepast aan een kosteneffectieve verandering in de gezondheidszorg. E-health in de geestelijke gezondheidszorg bestaat sinds ongeveer 1999, dus we komen in de buurt. Dat is te merken aan de explosie van e-healthbedrijven, cursussen, consultants, projectleiders en duizenden e-health-interventies. De enige die nog niet veelvuldig gebruikmaken van e-health zijn de behandelaars en de patiënten.

Lees verder

Apple en Google gaan investeren in domotica
27.05.2014
Zowel Apple als Google willen uit gaan breiden op het gebied van domotica. Op deze manier willen de beide bedrijven zich waarschijnlijk nog meer richten op het Internet of Things.

Lees verder

HomeKit is Apple’s nieuwe ecosysteem voor domotica
02.06.2014
Met HomeKit brengt Apple fabrikanten die domotica maken bij elkaar. Denk aan het centraal beheren van sloten, licht, beveiligingscamera’s, thermostaten en natuurlijk lampen. HomeKit werd maandagavond tijdens WWDC 2014 onthuld.

Lees verder

Smart grid zit vol met kansen voor ICT
03.06.2014
Inrichting van een meer op duurzaamheid gerichte energie-infrastructuur in Europa biedt het bedrijfsleven en met name de ICT-sector, aanzienlijke zakelijke kansen. Maar dan moet er maatschappelijk wel worden gestuurd op randvoorwaarden voor investeringen in kennis, technologieontwikkeling en smart infrastructuur op basis van Smart Grids.

Lees verder

Domoticakompas brengt 10 jaar slimme zorgprojecten in kaart
06.06.2014
Nederlandse zorginstellingen en woningcorporaties passen afzonderlijk wel slimme technologieën (domotica) in ouderenwoningen toe, maar er is nog geen sprake van echt grootschalige implementatie, hoewel de organisaties zelf en de bewoners overtuigd zijn van de voordelen ervan. Dit concludeert dr. ir. Masi Mohammadi op basis van een onderzoek naar de ontwikkelingen van de ‘slimme zorg’ in de afgelopen tien jaar. Zij constateert dat er nog veel winst te behalen is door kennisdeling, samenwerking en bugerparticipatie. Mohammadi presenteerde haar onderzoeksrapport DomoticaKompas gisteren tijdens het innovatie relatie-event van Stichting KIEN dat in het teken stond van langer zelfstandig thuis wonen.

Lees verder

EU start grootste roboticaprogramma ter wereld
10.06.2014
Een nieuw grootschalig roboticaprogramma van de Europese Commissie gaat naar verwachting 240.000 nieuwe banen creëren. Het gaat om het grootste roboticaproject ter wereld, dat door de Europese Commissie in samenwerking met 180 bedrijven en onderzoeksinstellingen wordt opgezet.

Lees verder

Woningen seniorproof dankzij innovatie
11.06.2014
De overheid ziet graag dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Daarvoor moeten woningen aangepast worden. De burger staat er niet alleen voor, blijkt uit de Transitieagenda van minister Blok en staatssecretaris Van Rijn.

Lees verder

400 miljoen voor Belgische 'smart cities'
12.06.2014
De Europese InvesteringsBank (EIB) en Belfius hebben 400 miljoen euro vijl voor de totstandkoming van slimme en duurzame steden en gemeenten in België met het project Smart Cities & Sustainable Development.

Lees verder

Onderzoek: Nederlanders klaar voor smart living
13.06.2014
Nederland is klaar voor een smart huis. Dit blijkt uit onderzoek van ElectroStyling, het smart interieuradviesbureau van Nederland. Bij een nieuwbouw of verbouwing wil maar liefst 94 procent van de respondenten het huis direct klaar maken voor de smart toekomst, waarin technologie een integraal onderdeel vormt van het dagelijks leven.

Lees verder

Zo zag Microsoft domotica voor zich in de jaren 90
16.06.2014
De komst van de smart home is geen verrassing voor de meeste techbedrijven. In dit filmpje zien we hoe Microsoft het voor zich zag in 1999 met een aantal visies die zijn uitgekomen en een paar missers waarbij nieuwe technologie niet werd verwacht.

Lees verder

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6