News

1 | 2 | 3 | 4

Plan ActiZ voor 100.000 ouderenwoningen
20.12.2013
In vijf jaar tijd 100.000 ouderenwoningen bouwen of aanpassen voor de 'nieuwe oudere' is het doel van de DOETANK van MKB. De DOETANK is een initiatief van ActiZ, waarin diverse sectoren willen samenwerken aan investeringen in de ouderenzorg. Niet alleen moet dat leiden tot een aanbod van zorgwoningen op maat voor individuen, maar ook willen de deelnemers aan de DOETANK de Nederlandse economie een belangrijke impuls geven. Het is voor het eerst dat de sectoren zoals ouderenzorg, de bouw, ICT, pensioenfondsen, de winkelraad en UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche, zo nauw gaan samenwerken aan een gemeenschappelijk doel.

Lees verder

Cisco bouwt 'smart city' voor 'Expo 2015'
11.02.2014
Ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling volgend jaar in Milaan, is technologiepartner Cisco zinnens om er een heuse ‘smart city’ te bouwen: een investering van minstens 40 miljoen euro.

Lees verder

Philips wil therapietrouw in thuiszorg verbeteren
20.02.2014
De Philips Medido moet ouderen en chronische patiënten in de thuiszorg helpen om op het juiste moment de goede medicatie in te nemen. De nieuwe service ontlast thuiszorgorganisaties en helpt mensen bij het voeren van eigen regie, stelt Leon van der Vorst, director Home Healthcare Solutions van Philips, tijdens een officiële presentatie.

Lees verder

Europees Parlement vernieuwt actieplan e-health
20.02.2014
Het Europees Parlement (EP) heeft ingestemd met het eHealth Actieplan 2014-2020 van de Europese Commissie. Het EP wil met dit plan toewerken naar volledig gebruik van digitale oplossingen in de gezondheidszorg systemen van Europa.

Lees verder

Nieuwe kleine robots kunnen zelfstandig metershoge bouwwerken creëren
20.02.2014
Een groep Amerikaanse wetenschappers van de Harvard Universiteit heeft kleine robots ontwikkeld die in staat zijn metershoge bouwwerken te creëren. De wetenschappers hebben zich laten inspireren door termieten.

Lees verder

7 coole innovaties uit Barcelona
25.02.2014
Het jaarlijke mobiele Walhalla is weer bezig in Barcelona. Tijdens het Mobile World Congres laten techbedrijven zien waar het met tablets, smartphones en apps naartoe gaat. Dit zijn de belangrijkste nieuwtjes.

Lees verder

KIEN onderzoekt hoe domotica en robotica samen kunnen fungeren in verzorgingshuizen
25.02.2014
Service robot ‘Robot Rose’ wordt momenteel in verzorgingshuizen ingezet om alledaagse menselijke handelingen te verrichten. Robot Rose kan door een verzorger op afstand worden bestuurd. Rose BV en Stichting KIEN willen met de inzet van deze robot onderzoeken hoe domotica en robotica samen kunnen fungeren in o.a. verzorgingshuizen.

Lees verder

Domotica ligt binnen het bereik van elke kandidaat-bouwer
26.02.2014
Domotica is niet langer een gadget. Het is een modern onderdeel van een bouwproject dat binnen het bereik van elke kandidaat-bouwer ligt. Een doorsnee gezin met een doorsnee budget dat een standaard woning wil bouwen, moet rekenen op 3.000 tot 5.000 euro om die woning uit te rusten met domotica die zorgt voor meer comfort en veiligheid voor de bewoners en besparingen op energieverbruik.

Lees verder

De ‘charme van het ouder worden’
26.02.2014
De wens om zo lang mogelijk zelfstandig en zelfredzaam thuis te kunnen blijven wonen, is actueel. Ervaringsdeskundige Betsy de Keizer voorspelde eind vorig jaar al dat Van den Pol voor deze bijeenkomst een thema heeft gekozen dat sterk leeft. “Mensen zijn bewust bezig met hun toekomst. Wat als ik beperkingen krijg en toch de regie wil houden?” Zij stelt dat mensen dan nú iets moeten organiseren. De opkomst spreekt dan ook boekdelen: de grootte van de zaal moest zelfs worden aangepast om alle gasten van een zitplaats te kunnen voorzien.

Lees verder

Gemiddelde consument heeft nog nooit van domotica gehoord
04.03.2014
Domotica is een term die bij driekwart van de consumenten totaal onbekend is. Er is echter wel grote belangstelling voor de concrete toepassingen en mogelijkheden die domotica biedt. Consumenten vinden het op afstand kunnen aansturen van de verwarming (W-installatie) en verlichting (E-installatie) met hun pc, smartphone of tablet de meest interessante toepassingen van domotica. Meer dan de helft van de consumenten zou dit wel in de eigen woning willen (laten) installeren. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy dat is uitgevoerd onder ruim 538 consumenten.

Lees verder

1 | 2 | 3 | 4