News

Smart grid zit vol met kansen voor ICT
03.06.2014
Inrichting van een meer op duurzaamheid gerichte energie-infrastructuur in Europa biedt het bedrijfsleven en met name de ICT-sector, aanzienlijke zakelijke kansen. Maar dan moet er maatschappelijk wel worden gestuurd op randvoorwaarden voor investeringen in kennis, technologieontwikkeling en smart infrastructuur op basis van Smart Grids.

Lees verder

Slimme thermostaat Nest wordt platform: koppeling met Mercedes, Jawbone en Whirlpool
25.06.2014
Nest, het bedrijf achter onder andere de slimme thermostaat, maakt het mogelijk om andere apparaten en apps te verbinden. Zo is het mogelijk om het bedienen van de rookmelder en thermostaat via andere apps of hardware te laten plaatsvinden en ook andersom: andere apparaten kunnen worden aangestuurd door Nest.

Lees verder

Nest-producten werken met meer domotica samen
09.09.2014

Lees verder

Samsung gaat 'slimme huis'-domotica uitbreiden
15.09.2014
Samsung gaat zijn Smart Home-platform flink uitbreiden. Tijdens de IFA-beurs deze week presenteert het bedrijf allerlei nieuwe toepassingen voor het 'slimme huis' waar het bedrijf aan werkt.

Lees verder

Connected Home beoordeelt RWE SmartHome als `zeer goed`
23.09.2014
Het Duitse magazine ‘Connected Home’ heeft 12 domoticasystemen getest. RWE SmartHome werd op prijs-kwaliteitverhouding en als eindoordeel als ‘zeer goed’ bestempeld. De tip van Connected Home aan haar lezers: “Wie mooi design én eenvoudige bediening wenst maakt met RWE SmartHome de juiste keus”. (Citaat in uitgave 8/2014).

Lees verder

Amazon zet zwaar in op slimme domotica
25.09.2014
Amazons Lab126 neemt de komende vijf jaar 27 procent extra personeel aan om bij te dragen aan de ontwikkeling van intelligente gadgets voor in en rond het huis.

Lees verder

Connected Future Conference 2014
29.10.2014
29 oktober 2014 organiseert het eSociety Platform in samenwerking met de gemeente Eindhoven, de provincie Noord-Brabant en de Digitale Steden Agenda de Connected Future Conference 2014. Deze conferentie is de opvolger van het Digitale Agenda Congres dat in 2013 in het Evoluon te Eindhoven werd georganiseerd.

Nationaal Sustainability Congres
04.11.2014
Op dinsdag 4 november 2014 zal de 3de lustrum (15de editie) plaatsvinden van hét duurzaamheidscongres van Nederland in het Congrescentrum 1931 te Den Bosch. Het zal een bijzondere en feestelijke editie worden met als dagvoorzitter Rens de Jong. Technologische ontwikkelingen en innovaties hebben veel potentie om de wereld duurzamer te maken. Overal duikt de term ‘smart’ op (bijvoorbeeld in ‘Smart cities’, ‘Smart mobility’ en ‘Smart environment’). Slim met inzet van technologische toepassingen onze ecologische voetafdruk verkleinen. Innovators, ondernemers en pioniers zijn er in Nederland gelukkig vrij veel. Maar gamechangers gaan nog een stap verder. Niet alleen gebruiken ze de mogelijkheden die een nieuwe techniek biedt, niet alleen spelen ze slim op markttrends is, ze maken nieuwe combinaties van de middelen die hun ten dienst staan en, zo lijkt het, definiëren een volledig nieuw speelveld, met nieuwe spelers, nieuwe spelregels en nieuwe businessmodellen. Welke nieuwe arrangementen ontstaan er? Steeds meer hoor je en zie je nieuwe organisatiemodellen ontstaan, die de huidige gevestigde orde doen schudden. Dat stemt tot nadenken, meedoen en co-creëren.

Lees verder

Beurs Domotica en Slim Wonen
19.11.2014
Op 19 en 20 november vindt de beurs Domotica en Slim Wonen plaats in Eindhoven. Beleef en ervaar het nieuwe wonen! Met deze woorden onderstrepen we het thema van de beurs: Smart Homes Experience. Onderwerpen als zelfstandig thuis blijven wonen, minder energieverbruik, communicatie zijn belangrijker dan ooit door politieke, economische en maatschappelijke ontwikkelingen. Zowel in bestaande als nieuw te ontwikkelen woonomgevingen liggen kansen voor het oprapen, voor de opdrachtgever en gebruiker, maar ook voor aanbieders. ICT en domotica kunnen dé oplossing bieden. Deze vakbeurs is het jaarlijkse trefpunt voor slimme technologische toepassingen en diensten. Op 19 en 20 november krijgt u een compleet programma met meer dan 100 standhouders, een congres, vele workshops, match-making events, meer dan 50 lezingen en 3.500 bezoekers.

Lees verder

Dag van de Zorglogistiek
16.12.2014
Op dinsdag 16 december organiseert Zorgvisie de 3e Dag van de Zorglogistiek. Onder leiding van specialist Zorglogistiek, Jan Scheffer.

Lees verder